петък, 19 септември 2014 г.

Oriflame | The one foundation - Porcelain

Първо държа да подчертая, че продуктът не ми е изпратен за проба, а беше закупен с лични средства. Казвам го, защото до момента всички ревюта на този фон дьо тен, на които аз специално попаднах, бяха в следствие на изпращане за проба и мнение. Аз обаче прецених, че този продукт би ми допаднал като цвят и консистенция и затова просто реших да го пробвам с надеждата да открия точно това, което търся от дълго време. Ако ви интересуват личните ми впечатления, ето какви са те.

oriflame the-one foundation porcelain

Както вече сте прочели на други места, предполагам, това е фон дьо тен от новата серия на Oriflame - The One. Накратко - предполага се да озарява и матира едновременно. Консистенцията е лека, до средна, някак по-кремообразна. Покривността действително не е силна, но за кожа без особени проблеми за прикриване е добър. Има лек аромат, нещо подобно на фон дьо тените на Avon, напомня ми малко и на аромата на Bourjois.

oriflame the-one foundation porcelain

oriflame the-one foundation porcelain

Мога да кажа, че продуктът е добър. Не придава твърде "dewy" ефект, нито матира твърде много. Усеща се някак хидратиращ, което на мен ми допада.  Предполагам няма съмнение, че цветът който взех е "Porcelain", най-светлият възможен. Подтонът му ми се струва по-скоро неутрален, което е също нещото, което търсех. Разбира се на мен и най-светлите цветове винаги са ми една идея по-тъмни, но тъй като този не е твърде покривен се слива сравнително добре с цвета на кожата ми. Шишенцето е стъклено, което аз лично много харесвам, а нанасянето става посредством старнадртна помпичка, което мен ме улеснява много. Има механизъм за заключване. Единствено ми се иска пластмасовата капачка да беше малко по-твърда и по-стабилна. Надявам се да не се счупи когато например продукта се носи при път. Според описанието има защитен фактор 20.

oriflame the-one foundation porcelain

oriflame the-one foundation porcelain

И накрая завършвам със състава за фон дьо тена и няколко суоча. 

oriflame the-one foundation porcelain

oriflame the-one foundation porcelain

В заключение ще кажа, че този фон дьо тен ми харесва много. Разбира се има още какво да се желае, но като цяло покрива моите очаквания - не стои твърде изкуствено, усеща се похидратиращ, цветът ми пасва почти на 100%. Подходящ е за светла кожа като цяло. Харесва ми и фактът, че има защитен слънцезащитен фактор, както и че шишенцето е стъклено, което аз харесвам. Нанесен не жълтее прекалено и все пак за стардартното количество от 30 мл., цената е приемлива. Аз лично го закупих на намаление.

Update: Останових, че всъщност този фон дьо тен доста се окислява след отваряне и върху лицето. Цветът постепенно става по-тъмен и жълт, но не е нещо прекалено, което да стои грозно и неестсетвено.

Цена: ~ 12 лв.

А вие имате ли този фон дьо тен? Доволни ли сте от него? А кой е любимият ви фон дьо тен?

Follow me:
            

2 коментара:

  1. Аз също използвам този фон-дьо-тен от доста време и съм много доволна. Идеален е за ежедневен свеж грим. Коректора от тази серия също е много добър.

    ОтговорИзтриване

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •