понеделник, 29 септември 2014 г.

Нови придобивки ( септември 2014 )

В тази публикация ще споделя скромните си придобивки от месеца - както козметични, така и некозметични. Като цяло напоследък се стремя да не купувам излишна декоративна козметика, затова и повечето от нещата не са такива. Ако ви е интересно да разберете кои са те, то ето и подробностите.



Както вече споменах, покупките ми са скромни, но за мен полезни. След дълго чудене кой шампоан да купя, тъй като моя предишен на Нивея /от който не останах доволна/ свърши, реших в крайна сметка да се върна на добрите изпитани шампоани на Schauma. Причината е, че преди време когато пуснаха шампоана против омазняване /синия/ останах толкова доволна, че съм изгабила сигурно над 6-7 броя от този шампоан и то най-вече в голямата разфасофка. Но ви, явно имаше промяна във формулата и той спря да действа. 



В началото този шампоан имаше буквално невероятно действие. Тъй като косата ми е възможно най-лошата - тънка, лесно омазняваща се в корените, но със сух скалп - съм пробвала какви ли не шампоани против омазняване. Уви, никой освен този нямаха ефект при мен. Schauma поддържаше косата ми чиста до 3 дни /предвид, че моята се омазнява още на първия/. Но един ден, както споменах, просто спря да действа. Въпреки това обаче за цената си е един добър шампоан. Купих първо малкия, но когато видях в Елитис, че бяха намалени, реших освен с голямата опаковка да купя и един чисто нов, който също е подходящ за мазна коса със сухи краища. Все още не съм го пробвала, но силно се надявам да ми хареса.


Друг продукт, който често купувам е балсамът за коса на Nivea. Не е нещо феноменално, а опаковката му ми е малко неудобна, тъй като е доста твърда, но въпреки това купувам отново и отново балсама. Цената е около 4 лв. Използвам го само върху краищата и спомага за разресването, но както споменах това е старнадртното приложение на всички балсами. 


Последните два козметични продукта, за които ще спомена са интимният гел на верига магазини Lidl, както и един лак от серията Rich Color на Golden Rose.
Интимният гел на Cien купувам за пореден и не са последен път. Много приятел и деликатен продукт, не дразни, няма силен аромат и е икономичен. За цената си на мен ми върши работа и ми харесва.
За лака на GR  - попринцип знаете, че харесвам техните лакове. Отдавна исках да пробвам тази серия и най-накрая се реших. Цветът е средно бежав нюд с розов шимър. На снимката изглежда пастелен, но в действителност е едва забележимо перлен. Покривен е на 2 пласта, четката му е по-голяма от стандартната, а цената е около 2 лв. Хубав лак със сигурност, но тъй като цветът ми идва твърде бежавеещ /а очаквах да е една идея по-розов/, майка ми се сдоби с него. И тя остана доволна.

А тук слагам и снимки на описанията на всеки от продуктите, за да можете да видите и точното му предназначение и да прецените дали дадения продукт е точно за вас.


 Следват и некозметичните придобивки. Това са две чаши и едни химикалки. Първо ще поговоря за химикалките. Ще се запитате - защо са ми детски химикалки? За тези от вас които не знаят, аз умея да рисувам и се занимавам основно с това. Вярно, че химикалките са детски, но пък за мен лично са просто средство, с което да мога да рисувам. Като малка никога не съм имала толкова много гел химикалки, а помня, че много ги харесвах. И таза за цената от 8 лв. се сдобих с цели 30 гел химикалки в най-различни цветове. Закупих ги отново от верига магазини Lidl. 



Двете сини чашки са ми подарък, но определено ми харесват. Аз си падам по всякакви стъклени нещица, затова и се зарадвах на чашките. В голямата синя вече са наредени 30-те цветни химикалки, а на малката още не съм намерила приложение, но и това ще стане. 

А вие имате ли някой от продуктите? А ще закупите ли и кой/кои?

Follow me:
            

6 коментара:

  1. На мен интимния душ-гел не ми харесва, дразни ми кожата много и си замина почти пълен... А химикалките <3.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хм, да. Понякога наистина всичко е напълно индивидуално. Химикалките все още се продават, ако ти харесват имаш възможност да ги вземеш :)

      Изтриване

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •