събота, 30 август 2014 г.

Yoghurt of Bulgaria - измиващ гел

Като цяло нямам голям опит с био продуктите. Но получих 3 като подарък. Yoghurt of Bulgaria както се подразбира и от името, е български бранд в който основна съставка е розовото масло.
Ревю ще направя на почистващия гел, тъй като по описание е подходящ за суха и чувствителна кожа. 


Това, което ми хареса в продукта е, че аромата на роза не е твърде наситен. Гелът е приятен и измива добре като за гел. Аз лично предпочитам нещо с ексфолиращи частици, но от друга страна, геловете за измиване са по щадящи. Продукта е в много стабилна картонена опаковка. Същото се отнася и за самия гел - твърда пластмасова бутилка. Удобен за използване. Натиска се капачето отгоре и може вие да контролиране колко продукт да изсипете. След това може капачето да се върне в обичайната му форма и това гарантира, че гелът няма да се разсипе, дори и при пътуване. Консистенцията е мазен полу-прозрачен, перлено бял гел. Не се разпенва при нанасяне и не дразни кожата.



Цената е под 5 лв. а количеството е доста добро. Аромата е смесица между роза и поне аз долавям стандартния аромат и на шампоан. Ухае свежо и след измиване не остава никакъв аромат, което за мен е предимство. Води се за суха кожа, но лично аз усещам моята доста опъната и наистина много суха след измиване. Това при мен се случва и с други почистващи гелове и екфолианти. Кожата се усеща мека и чиста със сигурност, но не и хидратирана, макар консистенцията да е някак мазнееща и да изисква повече изплакване. Гелът не съдържа парабени, както са и останалите продукти от серията. На снимката отдолу можете да видите пълното описание и съставки на измиващия гел.



Цена: ~ 5 лв.

От тази серията имам и кремът за ръце, чиято миризма е силна и наситена, както и малко сапунче с форма на роза. Тъй като и двата продукта са много симпатични и същевременно полезни, пък и най-важното - български, съм ги включила и в Giveaway-а, който правя. Ако още не сте се включили в него, имате още малко време да го направите.


А вие имате ли продукти от Yoghurt of Bulgaria? Какво е мнението ви за тях?

Follow me:
            

2 коментара:

  1. Този продукт е само минал покрай био и за съжаление нищо не е закачил. Нищо чудно, че ти изсушава, не виждам кой въобще ще напише, че гел с оснавна съставка сулфат е подходящ за суха и чувствителна кожа.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не съм много на "ти" и честно казано не съм и прочела изцяло съставките. Води се био, но дали действително е така е малко спорно, както и при останалите подобни продукти. :)

      Изтриване

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •