неделя, 3 август 2014 г.

Birthday TAG

Birthday TAG 


Това е първата ми публикация, в която няма да ви говоря за нищо, свързано с козметика. Реших да споделя мислите си относно любимия празник на всички - рождените дни. Дали е вашият или чужд празник, той винаги е любим, тъй като този ден е отговорен за нечие начало, било то на ваши познати, близки или дори за вашето собствено. Поради тази причана и днешната публикация ще бъде във вид на TAG, тъй като това би улеснило отговарянето ми по-конкретно и коректно, така и всяка от вас, която би искала да се включи.

1. В кой месец е рожденият ти ден?

Август. 

2. Кой е най-хубавият подарък, който си получавала?

Честно казано не мога да се спра само на един. Мисля, че всеки подарък, който съм получавала ми е харесвал и съм се радвала за него. На някои повече, на други по-малко, но винаги приемам подаръците като един приятен жест на внимание спрямо мен.


3. В кой ден и месец би искала да е рожденият ти ден?

Точно в месеца и денят, в който съм родена. Това поне, не бих променила и да можех.
Изключително ме радва и фактът, че съм родена именно в първия августовски ден. Числото едно се свързва с новото начало, а когато е и началото на един цял нов месец, няма как това да не е нещо хубаво. Е, не мога да кажа, че вярвам особено в нумерологията, но все пак...


4. Три неща, които би се радвала да получиш като подарък.

Никога не съм била придирчива, що се отнася до подаръци. Доста приятно е, когато подаръкът е избран със стил и е даден действително с най-добри пожелания. Когато е съобразен с моя вкус и е нещо, което човекът със сигурност знае, че бих харесала - именно това показва, че подаръкът е избран с мисъл, а не само за отбиване на номера.

Все пак за да изпълня условието, най-много на този етап бих се зарадвала на:
- Декоративна козметика /е, тук не е като да сте изненадани :)/
- Красиви цветя /много обичам рози и като цяло нежни цветя, без много силен аромат/
- Таблет/фотоапарат или лаптоп /отдавна искам да имам таблет, на който да рисувам дигитално или професионален фотоапарат, лаптопа е глезотийка, която вече имам, но никога не е излишен още един/

5. Подаръци от последния рожден ден /снимка/.

Ще покажа само част от тях, като благодарение на приятелка, бяха изцяло в розово-лилавата гама.



Няма как да е истински рожден ден без едни от любимите ми бонбони, както и букет, в така обичаните от мен лилави тонове, особено когато това е букет от рози /пустинни рози в случая/. 

6. Къде най-често отпразнуваш рождените си дни?

Вкъщи. Най-сигурно и приятно ми е, когато празнувам у дома.

7. Как си представяш идеалния рожден ден?

Прекаран с любимия човек. Най-важно в този ден е вниманието и отношението, както и обкръжението. Винаги съм искала да прекарам поне един свой рожден ден на някое райско кътче /например - красив остров/, но за съжаление не съм имала тази възможност до момента. А ако пък двете неща са съчетани в едно - какво по-хубаво?


8. Как изглежда тортата за последния ти рожден ден /снимка/?

Почти винаги, тортата е домашно приготвена. Случвало се е да бъде и купешка, но в 99 % от случаите е домашно приготвена и мнооооого по-вкусна. Това бива потвърдено всеки път и от гостите ми :) Последната торта беше "Гараш".



За всички, които следят моя блог - с удоволствие ви черпя с по едно виртуално парче  :)

9. Шумно парти с много хора или семейно празненство?

Не съм от хората, които вдигат шумен купон и канят хора на принципа "колкото повече - толкова повече". Обикновено каня само най-близките приятели от моето обкръжение.

10. Какво е първото нещо, с което свързваш този празник?

Първото нещо, с което свързвам рождения си ден е именно вниманието. В този ден за мен е важно не само яденето на много сладки изкушения /бонбони, торти/, получаването на скъпи, луксозни и многобройни подаръци, а именно вниманието, тази една минута, която хората отделят за да напишат едно пожелание, да честитят и да обърнат внимание на личния ми празник. В този ден, винаги се чувствам по-значима и специална, без значение колко хора се сетят за него, стига да има поне един такъв.



11. Кой е най-щастливият рожден ден, който си имала?

Честно казано, не помня много от детските и тийнейджърските си рождени дни. Това означава, че вероятно не са били толкова значими за мен самата и не съм им обърнала голямо внимание. Ако трябва да избера обаче един единствен рожден ден, в който съм се почувствала най-приятно, който и до ден днешен да попада в категория "най-щастлив", то това е денят, в който станах пълнолетна. От всички които си спомням, именно 18-тия ми рожден ден бих искала да изживея отново /стига да можех, разбира се :) /.

12. Какво искаш да ти се случи през следващата една година?

Искам следващата година да бъде повратна и много дейна година, да бъде изпълнена само с положителни емоции. Искам да бъде една наистина важна /но само в положителен аспект/ година, в която да преоткрия себе си, да намеря този така търсен от всеки човек "Inner peace", да бъда по-спокойна и уравновесена, да усъвършенствам положителните си качества, да започна да вярвам повече на собствената си преценка и шесто чувство.


 Не на последно място да променя или подобря нещата, които до момента не съм успяла, да осъществя поне наполовина желанията си.


Е, това беше моят "Birthday TAG". Надявам се чрез него да съм разкрила поне малко интересни неща за себе си за тези от вас, които разбира се проявяват интерес да ме опознаят по-добре.
Всеки който желае може да се включи в тага, за което бих се радвала.
Follow me:
            

2 коментара:

  1. Супер и аз ще го направя за моят рожден ден другият месец :)

    ОтговорИзтриване
  2. Много се радвам :) Когато го направиш задължително пусни линкче :)

    ОтговорИзтриване

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •