вторник, 14 януари 2014 г.

Bourjois | 'Petale de Glace' - Color Edition 24H Eyeshadow

Дойде ред и на това ревю, макар да имам сенките вече от почти месец. Ето как започна историята - не бях ги виждала дори из интернет, не бях и чувала за тях, колкото и странно да е. И случайно ги забелязах в дрогерия Лили, където все още имаше промоция - при закупуване на 2 продукта, подарък. И така майка ми си взе една спирала, аз сенките /тема на днешната публикация/ и получих подарък един лак по мой избор.

bourjois petale de glace

Предлаганите цветове в магазина бяха 4, като единствения, който ми хвана окото беше Petale de Glace. Всъщност не толкова цветът ме впечатли, колкото самата консистенция на тестера. Тя беше толкова мека и необичайна. Нещо средно между кремообразни и прахообразни сенки /което в последствие видях, че пише и на опаковката им/. Тестерът ми се стори пигментиран, а цветът беше смесица между бронз, златисто, бежаво, но може би заради светлината в дрогерията забелязах и розови брокатчета вътре. Когато излязох навън да погледна по-добре цвета / беше около 4 следобед и слънцето тогава блести някак по-особено, предполагам се сещате/ , наистина в бронзовия нюанс забелязах и розов отблясък. След като направих снимки със светкавица, можете да видите, че цветът е кафяво-бронзово, с розовеещ подтон. Но реално той почти не се забелязва нанесен върху клепачите. И въпреки всичко реших да се сдобия със сенките. Те бяха на промоционална цена от 10 лв.

bourjois petale de glace

Колкото и смешно да звучи, имах проблем с отварянето на тези сенки. Тъй като бяха запечатани с лепенка бях сигурна, че никой друг не ги е отварял преди мен. Но някак капачката /която е на винт/ не искаше да помръдне. Мъчих се безуспешно около 20 мин., докато най-накрая като по чудо успях да ги отворя. Дори бях решила да поискам смяна, тъй като още пазех касовата бележка. Не зная какъв беше проблемът, но толкова трудно отваряне на продукт не ми се е случвало, странна работа.

bourjois petale de glace

Цялостната визия на сенките според мен копира на 90% сенките на Мейбълийн, за които знаете моите положителни отзиви. Но този път шишенцето е пластмасово и доста по-леко. / Аз обаче поначало предпочитам стъклените /. Ще е по-удобно и леко при носене в чанта или при пътуване, това е плюс за някои хора. Всъщност опаковката е сравнително компактна, надявам се да е и стабилна.

bourjois petale de glace

bourjois petale de glace

След като отворих сенките и ги тествах, усетих, че продукта има лека миризма /малко особена, но се усеща само ако ги помиришете обстойно/. Нанесен върху клепачите не се усеща. Цветът е перлен, но на дневна светлина /не на пряка слънчева/ сенките не са така блестящи, а розовия шимър, който забелязах на тестера  не се вижда особено за съжаление. Също така консистенцията е някак по-различна от тази на тестера. Не са толкова "меки" на допир. Не мога да го опиша точно, но сякаш са по-твърди и трудни да работа, по-маслени и кремообразни. Не на последно място, цветът ми се стори доста по-слабо пигментиран от този на тестера, което ме разочарова малко. С един суоч изваждате от сенката съвсем лек блясък и мъъничко цвят и до там. С повечко повторения цветът е по-плътен. С база честно казано не забелязах особена разлика. Лично на мен с четка са ми трудни за нанасяне заради особената им консистенция, с пръсти ми е по-лесно.

bourjois petale de glace swatches

Наистина харесвам сенките, но може би защото имам доста повтарящи се цветове, очаквах нещо повече. Това обаче не ги прави автоматично лоши. Пък и може да съм попаднала на някаква кофти партида. Може би пък просто трябва да ги тествам върху различни бази. На снимките са без база.

bourjois petale de glace swatches

Като цяло са приятни сенки, но някак очаквах да са по-пигментирани /тъй като на тестера ми се сториха такива/. Но за лек, деликатен и ежедневен грим са добри. Може би другите цветове са по-пигментирани, но за съжаление от внасяните у нас не успях да си харесам друг. Като обобщение - едно приятно и деликатно попълнение в колекцията, което смятам да нося тогава, когато не съм в настроение за нещо драматично и прекалено натрапчиво или просто когато искам нещо озаряващо, което да "събуди" вида ми. Последна цена, която видях в аптека Римедиум беше почти 14 лв. Предполагам, това е цената им, когато не са на промоция.

А вие пробвали ли сте някой от другите нюансите или имате този? Какво е мнението ви за тези сенки? Как ви се струва пигментацията?

Follow me:
            

4 коментара:

  1. Аз имам Prune Nocturne, мисля се казва, но етикетчето падна. Цветът е лилавикаво-кафеникаво-керемидено (мени се спрямо светлината) с много нежни розово-златисти частички, които, както и твоята сянка, се виждат само когато ги огрее слънцето. Определено не съм срещала друг подобен цвят и съм страшно доволна. :) Иначе и аз видях страаашен зор докато отворя кутийката. Явно беше заради етикета, който опасва целия винт, та трябваше да използвам ножче, за да го махна и издрах капачето. От Буржоа малко са се престарали в подсигуряването на опаковката.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, така е. Да не говорим, че при отваряне трябва да се махне етикета, а на друго място няма надписан цвета. Но проблемът е, че лично тези сенки не са достатъчно пигментирани, поне според мен и изискват доста наслагване и повтаряне. Относно сенките, които ти имаш - да, почнвя цвета. На мен ми се сторите твърде червеникави, затова и се спрях на по-неутралното. :)

      Изтриване
  2. Очаквах една идея по-добра пигментация. Май няма да ги пробвам и без това имам две татута да изхабявам :)
    Girl's temptations

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, действително пигментацията не е от най-добрите..

      Изтриване

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •