понеделник, 11 ноември 2013 г.

Полезни козметични трикчета

Тази статия ще бъде от типа  - евтино и полезно. Някои от нещата, които ще прочетете са базирани на личен опит, други са просто събрани от различни места, с цел да бъдат от помощ. Навсякъде може да откриете подобен тип статии, но не всички са преведени. Затова и днес реших да събера на едно място някои от най-полезните.

1. Ако моливът ви за очи е прекалено твърд.

Нещо, което аз винаги правя и винаги действа. Ако любимият ви молив е твърд и труден за нанасяне, задръжте връхчето му в пламък от запалка за 1-2 секунди (не повече). Сега изчакайте няколко секунди и тествайте върху ръката си доколко още е горещо връхчето, преди да го сложите върху очите си! След което и най-твърдият и неприятен за използване молив става мек и наситен.







2. Бебешка пудра вместо сух шампоан 

Не е нужно да робувате на дългата и мазна коса. Миенето всеки ден просто не е вариант. Не само защото не е полезно, но е не винаги имаме време за тази процедура. Сухите шампоани могат да бъдат спасението за втори-трети ден. Тези на пазара обаче или са скъпи, или имат много тежък аромат. Заменете ги с най-обикновена бебешка пудра. Нанасяте в корените и готово! Може да го използвате още за ограничаване на неприятната миризма на обувките.  Просто слагате малко пудра в тях и ги оставяте да престоят така през нощта.


3. Ако лицето ви лъсне в най-неподходящия момент

Попринцип не мисля, че това е много препоръчително, но в случаите, когато лицето ви не трябва да лъщи в така познатата T-зона, то тогава можете да използвате своя дезодорант /ако използвате сух дезодорант разбира се/. Тъй като попринцип антиперспирантите предотвратяват изпотяването, то те ще свършат идеална работа и за омазняването в Т-зоната. Препоръчвам да се използва само в краен случай, когато имате нужда от матиране.

4. Мултифункционална четка за спирала

С останалата четчица от вашата спирала лесно можете да разрешите и оформите веждите си, ако нямате специално гребенче за вежди. Също така може да използвате спирала вместо гел за вежди, стига тя да съвпада с цветът им.


5. Четка за устни = четка за спирала

Четката за устни е чудесна алтернатива с която можете да нанесете спирала на миглите си. Ето за какво става въпрос:


6. Червило като руж? Защо не.

Червилото и гланцовете, които не са лепкави ще ви свършат чудесна работа и като руж. С пръсти можете да нанесете от червилото върху скулите си и готово! А пък и винаги е хубаво, когато червилото и цветът на ружа съвпадат. После просто фиксирайте с прозрачна пудра и готово. Внимавайте с количеството на червилото, за да не прекалите. 


7. Как от сенки да сътворим лак за нокти

Можете да създадете собствен цвят лак с помощта на сенки за очи. Ето и как това може да стане:


Ще са ви необходими:
- Прахообразни сенки /за предпочитане минерални, заради по-фината структура/, може да се използва и пигмент.
- 1 безцветен лак
- Малка купа, където да смесите продуктите /за предпочитане е пластмасова или нещо за еднократна употреба/

Стъпка 1: Отсипвате от пигмента в купата /или ако използвате изпечени сенки, то изтъргвате с нож част от сянката/. Необходима ви е около 1 супена лъжица на прах, който трябва да е фин и равномерен, да няма буци и по-едри парчета. 


Стъпка 2:  Използвайте четката на безцветния лак. Добавете 20-30 капки в купата при сенките, или пък изсипете директно от шишенцето. Махнете памука от тампонче за уши и разбъркайте с пластмасовата част до получаване на добре разбързана и смесена консистенция. Ако ви се струва, че сте сложили прекалено много сенки и консистенцията е много гъста, то добавете още лак. Ако пък е обратното - добавете повече от пигмента. Трябва сместа да се слее добре и колктото по-гладка и фина е сместта, толкова по-добре ще се нанася върху ноктите.


Стъпка 3: Тъй като сместа е изложена на въздух, тя ще засъхне бързо. Затова работете скоростно. Използвайте четчицата от прозрачния лак за да нанесете. Не се притеснявайте ако лакът засъхне по нея - с помощта на лакочистител лесно ще я почистите и използвате отново. Просто нанесете от сместа върху всеки нокът и готово! Вече имате идеалният цвят лак!


8. Как да си направите омбре маникюр

 С апликатор от сенки, който не изполвате или гъбичка за фон дьо тен ще получите прекрасен преливащ маникюр. С гъба за съдове също е възможно, стига тя да е по-фина.


9. По-ефикасно бръснене на крака и ръце

 Ако искате по-нежна кожа и дълготраен резултат когато бръснете краката си, а нямате подходящия продукт аз тази цел, то тогава балсамът за коса ще ви свърши отлична работа! Тъй като консистенцията на балсамите за коса е доста мазна, а също имат свойствата да хидратират и омекотяват косата, то използвана и като средство за бръснене на крака или пък ръце, мазната и формула ще спомогне този процес, а също и ще омекоти космите. 


10. Как да ексфолираме устните си

За ексфолиране на устните и премахване на мъртвите клетки използвайте четка за зъби.  За предпочитане е четката да не е от най-твърдите. Докато миете зъбите си, просто с масажиращи движения минете върху устните си и готово! Те ще бъдат много по-гладки и ексфолирани, особено ако имате постоянно белещи се устни. След това задължително нанесете балсам за устни.


11. Може да използвате четката за зъби също и за да боядисате по-прецизно корените на косата си. Понякога се случва при боядисване някои корени да останат по-бледи. Причината е, че боята се захваща по-трудно там, където когата е започнала да побелява. Друга причина е, че с течение на времето косата израства и корените остават с различен цвят от останалата част от косата. Именно тогава можете да боядисате само тях с помощта на четка за зъби.



12. Очна линия с помощта на спирала за мигли

 Може да използвате спиралата и като очна линия, когато нямате под ръка. Просто нанасяте от спиралата с помощта на четка за очна линия и готово. 


13. Кокосово масло вместо мицеларна вода

В момента на мода е мицеларната вода, която има славата на най-добрия дегримьор. Но не само. Тя притежава силни антибактериални свойства и спомага за регулиране на мастната секреция. Без да оспорваме достойнствата й обаче, тя може да бъде доста скъпа. 
Истината е, че за премахване на грима може да се ползва и  кокосово масло. То също не струва стотинки, но има мултифункционална употреба. Може да го употребявате още за… маска за коса. След затопляне на водна баня се получава страхотна кокосова маска за коса. Кокосовото масло маха без проблем дори тежък грим. Край на лудото търкане на веждите, за да се изчисти всяка следа от молива!


14. Да удължим живота на спиралата

 Не "помпайте" спиралат си, когато искате да вземете от продукта. Това само ще вкара повече въздух и ще я накара да изсъхне. Ако имате нужда от още продукт, по-добре завъртете четката кръгообразно в шишенцето за да оберете останалия продукт от стените на опаковката. Или пък разредете с малко тоалетно мляко. 


15. За да издържи червилото ти дълго, притисни върху устните си еднопластова салфетка и поръси отгоре с прозрачна пудра.


16. Оформи и фиксирай веждите си, като напръскаш малко лак за коса върху четката за вежди. Така те ще изглеждат професионално направени и ще останат на мястото си през целия ден.

17. Домашен ексфолиант

Добавяйки морска сол или захар в любимия душ гел, за секунди създавате домашен ексфолиант, който би ви свършил същата работа, каквато и купеният от магазина. Не ви препоръчвам да изсипвате захар или сол директно в цялата опаковка. Отсипете от душ гела в шепа и добавете желаното количество захар или сол. 


18. Ако ви е свършила базата, но все пак искате сенките ви да се запазят поне малко по-дълго, използвайте обикновен коректор. Нека обаче този трик използвате възможно най-рядко и при първа възможност си вземете истинска база. Коректорът често изсушава кожата, а ние не желаем това да се случи на клепача, нали?


19. Илюзия за по-обемни устни

За да създадете илюзия за по-плътни устни, след нанасяне на червилото, в средата на долната и на върха на горната устна, поставете малко бели перлени сенки.


20. Илюзия за по-отпочинали и "събудени" очи

За да изглеждат очите ви по-големи, заложете на светлите перлени нюанси и бял молив.



21. За да премахнете по-лесно водоустойчивата спирала, преди да я нанасете, извийте миглите си и сложете тънък слой обикновена спирала. По този начин водоустойчивата формула ще залепне за другата спирала, а не за миглите ви.

22. Може да заздравите значително ноктите си, като след като ги почистите, ги обтриете със скилидка чесън.

23. За да изсъхне по-бързо лакът, то задръжте ръцете си под студена вода или пък директно напълнете купа с вода която сложете за малко във фризера или добавете ледчета. След това потопете ноктите си и лакът ще изсъхне по-бързо, тъй като пуквално ще "замръзне". Ако използвате сешоар, то задължително неща е със студен въздух, защото топлия само ще размекне лака.



Надявам се тези трикове да са били полезни и да сте научили нещо ново. Отне ми доста време да селектирам, преведа и перефразирам повечето от тях. Събрала съм само тези, които действително смятам за най-полезни и лесни за изпълнение. 

А вие изпробвали ли сте някои от тях? От кои сте най-доволни? Намирате ли статията за полезна?

Follow me:
            

2 коментара:

• Your comments are important to me! I would love if you take your time and leave me some feedback :) •